Годжи Бери (Goji Berry) – плодът на дълголетието (Lycium barbarum), известна още като Годжи Бери, Лиций и Мерджан. Годжи Бери/ Goji Berry/ е добре познато в древен Китай и Тибет от хилядолетия. Годжи бери е изключително лесно за отглеждане. Характеризира се с висока студо- и сухо- устойчивост. Годжи Бери расте на всякакви почви – от бедни и песъчливи до тежки и глинести, от кисели до алкални. Оставен без да се оформя храст Годжи Бери бързо израства и достига пълзящо височина до 1.5 метра. При редовно подрязване, може да се контролира размерът му, като сгъстяването на короната, ще гарантира и повече плодчета. Може да се поддържа и оформя като жив плет. отглеждане годжи бери
Годжи Бери (Goji Berry) започва да плододава на първата година след засаждането, като формира плодове през целия летен и есенен период до октомври. Зрялост достига за различните сортове между 2-та и 4 година. Годишният добив на плодове от Годжи Бери (Goji Berry) зависи от сорта и за високо добивните сортове достига до 400-450 кг/дка (сушени плодове). Препоръчителната схема на засаждане на Мерджан е 1.80мХ2м или 350 растения на 1 дка. Растенията трябва да бъдат адаптирани и стабилизирани за засаждане на полето.
Препоръчителния период на засаждане от млад посадъчен материал от Годжи Бери е от април до октомври.