Био трии

English
  • Галерия
  • Продукти
    • Пауловния
    • Годжи бери
    • Малини
    • Овощни подложки
    • Къпини
    • Боровинки
    • Нови продукти и нови сортове в процес на разработка
    • R&D проекти
      • Направление I
      • Направление II
      • Направление III
  • За нас
    • История
    • Референции
    • Мениджърски екип
    • Партньори
    • Медийно представяне
    • Контакти
  • Патенти
  • Кариери
    • Какво търсим
    • Свободни позиции (1)
    • Стажански програми
  • Представителства
  • За поръчки

Защо да отглеждаме Годжи Бери (Goji Berry)

22.08.2017
Био трии
Годжи бери, Научи повече
Comments are off

Годжи Бери (Goji Berry) – плодът на дълголетието (Lycium barbarum), известна още като Годжи Бери, Лиций и Мерджан. Годжи Бери/ Goji Berry/ е добре познато в древен Китай и Тибет от хилядолетия. Годжи бери е изключително лесно за отглеждане. Характеризира се с висока студо- и сухо- устойчивост. Годжи Бери расте на всякакви почви – от бедни и песъчливи до тежки и глинести, от кисели до алкални. Оставен без да се оформя храст Годжи Бери бързо израства и достига пълзящо височина до 1.5 метра. При редовно подрязване, може да се контролира размерът му, като сгъстяването на короната, ще гарантира и повече плодчета. Може да се поддържа и оформя като жив плет. отглеждане годжи бери

Защо да отглеждаме Годжи Бери (Goji Berry)Годжи Бери (Goji Berry) започва да плододава на първата година след засаждането, като формира плодове през целия летен и есенен период до октомври. Зрялост достига за различните сортове между 2-та и 4 година. Годишният добив на плодове от Годжи Бери (Goji Berry) зависи от сорта и за високо добивните сортове достига до 400-450 кг/дка (сушени плодове). Препоръчителната схема на засаждане на Мерджан е 1.80мХ2м или 350 растения на 1 дка. Растенията трябва да бъдат адаптирани и стабилизирани за засаждане на полето. Препоръчителния период на засаждане от млад посадъчен материал от Годжи Бери е от април до октомври.

Рубрики:

  • Добри практики
  • Научи повече
  • Новини

Научи повече

Пауловния
Видове Пауловнии
22.08.2018
in vitro
Ин витро размножаване на растения
22.08.2018
Защо да отглеждаме Годжи Бери (Goji Berry)
22.08.2017
Приложение на плодове на Годжи Бери (Goji Berry)
22.08.2017
Пауловния - история
22.08.2017
Пауловния и околната среда
22.08.2017
Интеркропинг
22.08.2017
История на Годжи Бери (Goji Berry)
22.08.2017
Характеристика на дървесината
Характеристика на дървесината
22.08.2012

Визия

... Да станем водеща организация в областта на биотехнологиите и високо-ефективните технологии за "ин витро" размножаване, като осигуряваме... още →

Посадъчен материал

  • Годжи бери
  • Пауловния
  • Овощни подложки
  • Малини

За нас

  • История
  • Интелектуална собственост
  • Медийно представяне
  • Кариери

Информация

  • Добри практики
  • Представителства
  • Новини
  • Контакти
© Copyright 2021 Био трии ООД
Created by Deoway studio