Боровинки

Фирма Био Трии произвежда и предлага на своите клиенти висококачествен професионален посадъчен материал (разсад) боровинки.

Посадъчния материал за боровинки се изработва единствено по ин витро технология. Разсадът произведен чрез (ин витро метод) тъканни култури притежава редица предимства пред конвенционално произведения.

Черна боровинка
Боровинки сорт Блу Голд

БЛУ ГОЛД

БЛУ ГОЛД е високодобивен сорт боровинки с превъзходно качество. Сортът плододава в средата на сезона. Плодовете са много твърди, ароматни и с еднакъв размер. Поради гъстото си разположение, плодчетата често са присплеснати от странично разположените.

По време на концентрираното си зреене, боровинките са подходящи, както за ръчна, така и за машинна беритба.

Сортът е студоустойчив. Използва се, както за пресен плод, така и за преработка. Боровинковият храст е висок и вдървесинен.

Препоръчително е отглеждането в кисели почви.

ХАННАС ЧОЙС

ХАННАС ЧОЙС е един от най-сладките сортове боровинки. Плодовете му са средни по размер и много твърди, което допринася за изключително дългия им срок на съхранение след беритба.

Сортът е ранен, устойчив на ниски температури. Растенията са изправени, средно високи. Кореновата система е плитка и трябва да се мулчира дебело.

Боровинковите растения се развиват добре в кисели почви, с pH в границите на 4.5-5.

Боровинки сорт ХАННАС ЧОЙС