Myrobolan 29C

Овощни подложки

Фирма Био Трии предлага на вашето внимание нов продукт – ПОДЛОЖКИ за овощни дръвчета (овошки). Основния асортимент от подложки е подходящ за пресаждане на круши, сливи, кайсии, праскови и др. Всички подложки, които фирмата предлага на своите клиенти са клонова селекция и се произвеждат по метод in vitro.

Myrobolan 29C

Myrobolan 29C е една от основните подложки използвани при сливи и повечето сортове кайсии в България. Тя е клонова подложка селектирана от Prunus cerasifera с отлична прихващаемост и слаба склонност към образуване на издънки.

Подходяща за всички основни типове почви. Тя се адаптира добре в сухи и тежки със слаба отцедливост почви. Приложима е и при изтощени почви.

Спрямо семенните подложки тя формира дръвчета с 15-20% по-слаборастящи. Присадените на нея сортове се отличават с високи добиви. Подложката е устойчива на нематоди (Meloidogyne spp.) и средноустойчива на Agrobacterium tumefacens, Verticillium и Leptonecrosis.

Myrobolan 29C
OHF клонова подложка

OHF BT

OHF BT е клонова подложка за круша с отлична съвместимост към всички сортове. Подложката е селекция на Био трии. Развива много добра, дълбока коренова система и не образува издънки.

Устойчива на тежки и алкални почви. Тя е изключително студоустойчива и образува дървета със слаб до умерен растеж ( от 1/2 до 2/3 от стандартния размер при семенни подложки).

Препоръчва се за есенно засаждане на подложките в разсадника, добро хранене и напояване, за да се осигури оптимален растеж. OHF BT е устойчива на огнен пригор (Erwinia amylovora), нематоди и Phytophtora cactorum.