Стопанското отглеждане на Годжи бери изисква сериозен анализ на климатичните и почвените условия. Мястото, определено за насаждение от Годжи Бери, трябва да бъде добре подготвено. Най-добри предшественици са терени, които са били покрити са тревна смеска или едногодишни култури. През есента или пролетта мястото се наторява с 2 т добре угнил оборски тор, 30-40 кг суперфосфат и 15 кг калиев тор на декар, след което се изорава на дълбочина 30-35 см около един месец преди засаждането. Ако това не е направено есента преди засаждането почвата, в която ще се засаждат се обогатява с оборска тор.
Засаждането на Годжи Бери (Goji Berry) се извършва през пролетта и лятото. Преди засаждането на мястото се изравнява и се маркира. При големи насаждения, където обработката на почвата се извършва с механизирано, растенията се засаждат на разстояние 2-2.5 м между редовете и 1.5- 1.80м между растенията в редовете. За малки насаждения или домашни градинки, при които обработката става на ръка, разстоянията между редовете се намаляват до 1.5м, а тези в редовете – на 1м. Засаждането се извършва в дупки, широки колкото свободно да поберат корените. Младия разсад се изважда от контейнерите внимателно, като се внимава да не се наруши кореновата система . В малко кладенче, направено на ръка се поставя растението. Растението не бива да се засажда по-дълбоко от нивото, в което е било в контейнера. След засаждането почвата около растението се притъпква добре и се полива с 3-4 л вода на всяко растение. За предпазване от бързо изпаряване на полятата вода почвата около засадените растения се посипва със суха пръст. След засаждането на растенията, почвата в междуредията е достатъчно утъпкана и е препоръчително да се разрохка с култиватор. При засушаване младото насаждение от Годжи Бери се полива според нуждата още 1-2 пъти през лятото.