Водеща новина » БИО ТРИИ представи нови сортове малини и качествен разсад за тях

БИО ТРИИ представи нови сортове малини и качествен разсад за тях

малини Апема

На 30 ноември 2019 година в Община Сатовча се проведе среща на земеделци от Западно-родопския регион и фирма БИО ТРИИ. На тази среща фирма БИО ТРИИ представи своите нови сортове малини (Апема®, Емона®и Гала®) и възможностите си за производство на качествен разсад за тях. Много подробно беше представена информация за характеристиките на различните нови сортове и спецификите на тяхното отглеждане от качествен разсад. Особено място беше отделено на пазара, за който са предназначени новите сортове малини. Те могат да бъдат отглеждани за пресен и за преработвателен пазар, и за замразяване.

Фирмата произвежда посадъчния материал чрез прилагането на ин витро технологии.  Това е гаранция за качествен разсад. Беше представена информация за предимствата на разсада произведен по ин витро метод.

Друг акцент на срещата беше алтернатива за тютюнопроизводството – традиционна земеделска култура в региона. Отглеждането на малини и други ягодоплодни по мнението на специалистите от БИО ТРИИ е възможна алтернатива на отглеждането на тютюн в региона.